Sidebar

MIDAS 1Nuo šiol Nacionaliniame atviros prieigos mokslinių tyrimų duomenų archyve (MIDAS) duomenis publikuojantys tyrėjai galės ne tik pateikti informaciją apie savo atstovaujamas organizacijas, bet ir pridėti savo ORCID identifikatorių. Publikuotą tyrimą peržiūrintys naudotojai šalia autoriaus pavardės matys ORCID ikonėlę, nukreipsiančią į autoriaus profilį ORCID registre.

ORCID (kilęs iš angl. Open Researcher and Contributor Identifier) – tai 16 skaitmenų unikalus ir nekintantis numeris, suteikiamas mokslininkams, tyrėjams ir kitiems asmenims, prisidedantiems prie mokslinių tyrimų rezultatų kūrimo. Sujungtas su https://orcid.org/ prefiksu, jis tampa nuoroda, nukreipiančia į profilio puslapį, kuriame galima rasti informacijos apie mokslininko publikuotus darbus, mokslinėje veikloje registruotus dokumentus, pateiktus rankraščius bei patentus ir kt.

Būti įtrauktam į ORCID registrą yra naudinga dėl kelių priežasčių:

  • taip užkirsite kelią vardų dubliavimui (pvz., kai du skirtingi mokslininkai turi tą patį vardą ir pavardę);
  • pasikeitus Jūsų vardui ar pavardei, Jūsų naujuoju vardu sukurti tyrimų rezultatai bus automatiškai susieti su rezultatais, sukurtais naudojant senąjį vardą;
  • informacija apie visą Jūsų mokslinę veiklą bus matoma vienoje vietoje;
  • ORCID identifikatoriaus nurodymas palengvins darbą duomenis apie Jūsų tyrimų rezultatus apdorojantiems leidėjams, administratoriams ir finansuojančioms organizacijoms, o Jūs galėsite greičiau ir paprasčiau pateikti šiuos duomenis.

Jei Jums dar nepriskirtas ORCID identifikatorius, jį galite nemokamai gauti užpildę ORCID interneto svetainėje pateiktą registracijos formą. Ir, žinoma, nepamirškite savo ORCID numerio nurodyti MIDAS naudotojo profilyje!

MIDAS atnaujinimas finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ įgyvendinimo priemonę Nr. 09.3.1-ESFA-V-738 „Aukštųjų mokyklų tinklo tobulinimas, kaip projekto „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto“.

Gintė Medzvieckaitė

2022-06-13

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku