Sidebar

SA naujiena

Nuo 2021 m. sausio 1 d. Šiaulių universitetas oficialiai tampa Vilniaus universiteto (VU) dalimi. Seimui pritarus universitetų susijungimui, nuo pat pirmos naujųjų metų dienos Šiauliuose atsiras VU Šiaulių akademija (VU ŠA). Ši permaina palies ir bibliotekas – Šiaulių universiteto bibliotekai susijungus su VU biblioteka, pastarąją papildys naujas padalinys: Vilniaus universiteto bibliotekos Šiaulių akademijos Informacijos centras (VU bibliotekos ŠAIC).

Šių dviejų mokslo institucijų – VU ir ŠU – sąjunga atvers naujas galimybes studentams bei mokslininkams, prisidės prie mokslo stiprinimo visoje šiaurės Lietuvoje. Tikimasi, kad Šiaulių universitetas, turintis ilgametę mokytojų rengimo tradiciją, leis VU tapti pajėgesniam ir sprendžiant visuomenei rūpimus klausimus, susijusius su mokytojų rengimu ir visais iššūkiais, kuriuos šiandien patiria mokyklos.

VU bibliotekos generalinė direktorė Irena Krivienė džiaugiasi augančia universiteto biblioteka: „Įvykus sujungimui, VU Šiaulių akademijos Informacijos centras taps integralia VU bibliotekos dalimi. Visos VU bibliotekos teikiamos paslaugos bus prieinamos ir ŠA bendruomenei. VU bibliotekos ŠAIC bus taikoma ta pati klientų informacinio aprūpinimo kultūra ir organizacijos plėtros priemonės, kokios yra ir/ar bus diegiamos visoje VU bibliotekoje". Direktorė tiki, kad Šiaulių akademijos bibliotekai tapus VU bibliotekos dalimi, bus sėkmingai, in corpore, augama ir dirbama kartu, siekiant bendro tikslo – aprūpinti Vilniaus universiteto bendruomenę mokslui ir studijoms būtinais ištekliais ir malonia, modernia darbo aplinka.

Įvykus sujungimui, VU ŠA studentai ir kiti bendruomenės nariai turės prieigą prie žymiai daugiau skaitmeninių informacijos šaltinių. Anot VU bibliotekos Informacijos paslaugų departamento direktorės dr. Marijos Prokopčik, Vilniaus universiteto biblioteka prenumeruoja daugybę duomenų bazių, kuriose dabar pasiekiama virš pusės milijono elektroninių dokumentų. Biblioteka taip pat nuolat siūlo prieigą prie testuojamų duomenų bazių, tad prieinamų dokumentų pasirinkimas yra labai didelis. „VU Šiaulių akademijos studentai galės šiais ištekliais naudotis tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir visi VU bendruomenės nariai, o ir pasiekti visus šiuos išteklius galima iš bet kurios vietos, prie jų prisijungti nuotoliniu būdu. Tai ypač svarbu dabar, kai studijos vyksta nekontaktiniu būdu”, – sako dr. Marija Prokopčik.

Šiaulių universiteto bibliotekos direktorės Aušros Mingailienės nuomone, atsinaujinusi ir sustiprėjusi ŠU biblioteka, dabar jau VU bibliotekos sudėtyje, skaitytojams atvers dar daugiau galimybių: „Tampame labai patyrusios institucijos dalimi. Kolegiška ir turininga bendradarbiavimo pradžia žada sėkmingą integravimąsi į vieną seniausių akademinių bibliotekų Baltijos šalyse”. Anot direktorės, studijų ir mokslo informacijos kokybiško turinio išteklių formavimas, sistemingas ir nuoseklus paslaugų, atitinkančių Šiaulių akademijos uždavinius, akademinės bendruomenės poreikius vykdymas – viena iš pagrindinių Vilniaus universiteto bibliotekos Šiaulių akademijos Informacijos centro veiklų, turinti tiesioginės įtakos studijų kokybei ir mokslinės veiklos sėkmei.

VU Šiaulių akademijoje bus užtikrinamas trijų studijų pakopų ciklas – vykdomos bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros studijų programos. Studentams suteikiama galimybė rinktis ne tik pedagogikos, bet ir inžinerijos, filologijos, ekonomikos ir kitas studijas. Ateityje planuojama peržiūrėti studijų programas, sustiprinti kai kurias sritis, pavyzdžiui, informacinių technologijų studijas.

Naujienai LT

Šiaulių akademijos Informacijos centras VU bibliotekos organizacinėje struktūroje

Daugiau aktualios informacijos studentams čia.

2020-12-30

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku