Sidebar

Pradžia: 2024-10-17 17:00
Pabaiga: 2024-12-31 17:00

Prof. Rolandas Pavilionis (1944–2006):
Nereikia būti suaugusiu, kad turėtum visą pasaulį.
Tereikia turėti akis, kuriose telpa visas pasaulis."

 

Šiais metais minime Vilniaus universiteto rektoriaus, filosofo, vertėjo, politiko, profesoriaus Rolando Pavilionio (1944–2006) 80-ąsias gimimo metines. Šia proga spalio 17 d. 17 val. VU bibliotekos Baltojoje salėje bus atidaryta paroda, kurioje lankytojai galės susipažinti su prof. R. Pavilionio gyvenimo akimirkomis ar prisiminti buvimą kartu.

Parodoje bus eksponuojamos R. Pavilionio disertacijos, knygos, straipsniai, pranešimai įvairiose Lietuvos ir užsienio konferencijose, pasisakymai įvairių susitikimų ir renginių metu. Taip pat lankytojams bus pristatyta ikonografinė medžiaga, kurioje atsispindės R. Pavilionio gyvenimas ir veikla: inauguracija į Vilniaus universiteto rektorius, užsienio svečių priėmimai, renginiai Vilniaus universitete ir už jo ribų, politinė veikla, R. Pavilionio šeimos ir kelionių akimirkos.

Garbingą vietą parodoje užims apdovanojimai: Prancūzijos Akademinės palmės ordinas, Norvegijos Karaliaus Haraldo VI ordinas, ordinas „Už nuopelnus Prancūzijos Respublikai“, Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžius, kiti.

Ekspoziciją papildys ir asmeniniai dokumentai – gimimo liudijimas, brandos atestatas, darbo knygelė. Taip pat bus rodomi studijų ir darbo Vilniaus universitete dokumentai.

Daugiau informacijos čia.