Sidebar

Tęsiant nuo kovo vykdomus modernizavimo darbus, Nacionalinis atviros prieigos mokslinių tyrimų duomenų archyvas (MIDAS) savo naudotojus pasitinka patrauklesnis. Šiame pokyčių etape buvo atnaujintas MIDAS išorinio portalo dizainas. Nuo šiol portalas bus pasiekiamas ir mobiliaisiais įrenginiais.

Daug dėmesio kuriant naują dizainą buvo skiriama MIDAS publikuotų mokslinių tyrimų duomenų matomumui, todėl atnaujinto pradinio puslapio lankytojus pirmiausia pasitiks blokas su trimis daugiausia peržiūrų sulaukusiais ir trimis naujausiais MIDAS publikuotais tyrimais. Žemiau puslapyje atsiradusi kontaktinė forma palengvins susisiekimą su MIDAS administratoriumi, o šalia esantis atsiliepimų blokas leis pateikti atsiliepimą apie savo patirtį dirbant su MIDAS bei susipažinti su kitų naudotojų atsiliepimais.

Publikuotų tyrimų sąraše nuo šiol bus galima lengviau rasti informaciją apie tyrimą – reikalingiausia informacija bus pasiekiama paspaudus ant norimo tyrimo antraštės. Taip pat bus pateikiama tyrimo peržiūrų ir atsisiuntimų statistika. Be to, atsirado galimybė suformuoti tyrimo citatą APA arba DataCite stiliumi.

Naudotojų patogumui, iš trijų nurodomų prieigos prie duomenų tipų liko tik du: „Vieša prieiga“ ir „Ribota prieiga“. „Viešos prieigos“ tyrimų duomenis galima atsisiųsti be jokių apribojimų ir be tapatybės patvirtinimo. „Ribotos prieigos“ tyrimų duomenims galioja tam tikri apribojimai: norint juos atsisiųsti, reikės patvirtinti tapatybę arba teikti prieigos prašymą tyrimo savininkui.

Ką Jūs manote apie naująjį dizainą? Laukiame Jūsų atsiliepimų, kuriuos pateikti galite užpildydami kontaktinę formą arba pasinaudodami atsiliepimų teikimo funkcija.

MIDAS atnaujinimas finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ įgyvendinimo priemonę Nr. 09.3.1-ESFA-V-738 „Aukštųjų mokyklų tinklo tobulinimas“, kaip projekto „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto“.

Informaciją parengė Gintė Medzvieckaitė

2022-05-13

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku