Sidebar

renginiai1Sveikiname pirmakursius, pasirinkusius studijuoti Vilniaus universitete! Kolekcijomis ir erdvių gausa turtinga jo biblioteka visai netrukus taps ta vieta, kurioje ateisite ruoštis paskaitoms, skolintis knygų, ieškoti informacijos savo mokslo darbams ar tiesiog jaukiai leisti laiką su draugais.

Visus pirmo kurso studentus kviečiame susipažinti su biblioteka ir atvykti į renginius, kuriuose sužinosite apie išteklių lobynus, slypinčius bibliotekoje, paslaugas, čia įsikūrusias skaityklas ir įspūdingas erdves.

Rugpjūčio 31 d. Vilniaus universiteto Didžiajame kieme nuo 17.30 val. iki 19 val. šurmuliuos pirmakursių integracijai skirta Kontaktų mugė, kurioje bus galima rasti ir VU bibliotekos atstovus. Jie atsakys į visus studentams kilusius klausimus apie bibliotekos paslaugas, čia vykstančias parodas, renginius, o taip pat atskleis ir kur rasti jaukiausią bei patogiausią darbo vietą bibliotekoje.

Rugsėjo 29 d. bus galima ne tik išgirsti apie biblioteką, bet ir ją pamatyti. VU bibliotekos padalinyje MKIC vyks trumpi pristatymai ir ekskursijos. Jų metu studentai bus supažindinti su svarbiausia informacija, kurią svarbu žinoti kiekvienam naujam bibliotekos paslaugų vartotojui. Bibliotekos darbuotojai pasakos, kaip nepasimesti dokumentų gausybėje ir nepasiklysti skaityklose, kokią pagalbą suteikti gali dalyko bibliotekininkas, ką veikti IT laboratorijoje. Studentus pakviesime pasivaikščioti po centro erdves, nukeliauti į saugyklas ir net pamatyti bėgeliais knygas vežiojančius konteinerius.

Kiekvienam padaliniui numatytas skirtingas laikas bibliotekoje, todėl norėdami sužinoti, kuriuo metu jums vyks pristatymas, žiūrėkite čia: https://www.studentauk.vu.lt/

Rugsėjo 9 d. skirta susipažinimui su istorine Centrinės bibliotekos dalimi. Studentams bus organizuojamos ekskursijos po Centriniuose universiteto rūmuose įsikūrusią biblioteką, kuri iki šių dienų dirba autentiškose, XVI a. menančiose erdvėse. Kartu su visais universiteto pastatais ir kiemeliais ji sudaro vieningą Vilniaus senamiesčio architektūrinį ansamblį, kasdien lankomą ne tik universiteto bendruomenės narių, bet ir turistų iš viso pasaulio. Apsilankiusieji bibliotekoje nelieka abejingi istorinių salių interjerams, jų tapybai ir nepaprastoms istorijoms apie čia prieš šimtmečius gyvenusių universitetą įkūrusių jėzuitų gyvenimą.

Ekskursijų metu gidai pirmo kurso studentus kvies pasivaikščioti po įspūdingas bibliotekos J. Lelevelio, P. Smuglevičiaus, Baltosios sales. Pastaroji kadaise veikė kaip Astronomijos Observatorija. Užkopus į šioje salėje esantį bokštelį, bus galima pasigrožėti ir nuo jo atsiveriančiais miesto vaizdais.

Ekskursijos vyks rugsėjo 9 dieną. Trukmė – 1 val. Registracija:

Rugsėjo 9 d. 10 val. (anglų kalba). Registracija

Rugsėjo 9 d. 11 val. (lietuvių kalba). Registracija

Rugsėjo 9 d. 14 val. (lietuvių kalba). Registracija

Kviečiame dalyvauti!

2022-08-30

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku