Sidebar

moksl.darbas1Dalyvaudama tarptautiniame EODOPEN projekte, Vilniaus universiteto biblioteka suskaitmenino ir pirmą kartą suteikė viešą prieigą prie daugiau nei 360 tarpukario laikotarpio diplominių darbų, apgintų Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetuose. Šių diplominių darbų rinkinį (F85) bibliotekoje iš viso sudaro 13 648 pavadinimai, o jų chronologinės ribos: 1925–1994 metai. Bibliografinę informaciją apie visus šio fondo dokumentus galima rasti VU bibliotekos el. kataloge.

Projekto metu suskaitmeninti dokumentai apima Vytauto Didžiojo universiteto Matematikos–Gamtos, Teisės ir Ekonomikos fakultetų diplominius darbus, publikuotus 1925–1940 m. Suskaitmeninti ir atverti ankstyvieji diplominiai darbai, rengti tarpukariu, Vilniaus universitetui nuo 1922 m. atsikūrus Kaune (1930 m. jam suteiktas Vytauto Didžiojo vardas).

Ši mokslo darbų kolekcija parodo tuo metu visuomenei aktualių ir moksliniuose darbuose tyrinėtų temų spektrą. Daugiausia jų rengta ekonomikos, teisės, socialinės politikos temomis.   

Visi 360 suskaitmeninti diplominiai darbai yra viešai prieinami VU bibliotekos Skaitmeninėse kolekcijose

Per 2022 metus, dalyvaudama EODOPEN projekte, VU biblioteka suskaitmenino ir į bibliotekos Skaitmenines kolekcijas įkėlė net 334 leidinius. Žinutėmis apie šį projektą jau pasiekta per 14 tūkst. asmenų auditorija.

EODOPEN projekto metu 15 bibliotekų iš 11 šalių telkia dėmesį į skaitmeniniu pavidalu neprieinamų XX ir XXI a. literatūros ir mokslo darbų pateikimą visuomenei juos suskaitmeninant ir suteikiant prie jų prieigą visos Europos lygiu, tuo pačiu visapusiškai gerbiant šiuo metu galiojančius autorių teisių įstatymus.

Informaciją pateikė Donatas Jarutis

2023-02-13

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku