Sidebar

sąrašasClarivate Analytics Web of Science informuoja, kad iš savo pagrindinės kolekcijos išbraukė daugiau kaip 50 žurnalų, kurie neatitiko šios duomenų bazės kokybės reikalavimų, tai reiškia, kad šie žurnalai netenka cituojamumo rodiklio (angl. Impact Factor).

Duomenų bazės atstovai akcentuoja, kad šiuo metu kokybiški ir griežtai atrinkti moksliniai šaltiniai ir šaltiniai, ypatingai svarbūs tam, kad mokslinės idėjos būtų naudingos ir pritaikomos kasdieniame gyvenime. Dėl šios priežasties vykdoma griežta žurnalų atranka ir nuolatinė jų peržiūra naudojant griežtus standartus ir skaidrius atrankos kriterijus. Mokslininkams ir tyrėjams prieš renkantis žurnalą publikavimui reikia atkreipti dėmesį, kad žurnalo buvimas Web of Science indeksuojamų žurnalų sąraše negarantuoja jo nuolatinio indeksavimo, kadangi kiekvieno žurnalo turinys yra periodiškai vertinimas, o neatitinkantys kokybės standartų pašalinami iš indeksuojamų žurnalų sąrašo.

Žurnalų kokybei vertinti įdiegtas naujas dirbtinio intelekto įrankis, padedantis nustatyti tam tikras charakteristikas, kurios rodo, kad žurnalas gali neatitikti kokybės kriterijų. Šiuo metu kompanija vertina 500 žurnalų ir, tyrimui bevykstant, jau išbraukta daugiau kaip 50 žurnalų, kuriuos dirbtinis intelektas pažymėjo kaip potencialiai neatitinkančius kokybės standartų. Žurnalai išbraukti dėl šių kokybės standartų neatitikimo: netinkamo recenzavimo proceso, straipsnių skelbimo nevertinant mokslinės vertės, taikant per didelius leidybos mokesčius.

Mokslininkams ir tyrėjams renkantis žurnalą publikavimui, rekomenduojama pasirinktą žurnalą patikrinti Web of Science pagrindiniame žurnalų sąraše (angl. Master Journal List), kuris yra atnaujinamas kas mėnesį.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Kilus klausimams dėl žurnalų pasirinkimo ir Web of Science indeksuojamų žurnalų sąrašo kviečiame kreiptis į Bibliotekos Mokslinės informacijos ir duomenų skyrių šiais kontaktais:

Tel. 8 5 219 5062

El. p. 

Reiktų atkreipti dėmesį, kad konsultacijos gali būti teikiamos dėl žurnalų, šiuo metu esančių Web of Science pagrindiniame sąraše, kadangi sąrašas kiekvieną mėnesį atnaujinamas, remiantis atrankos ir vertinimo rezultatais.

2023-04-19

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku