Sidebar

LR Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas Lietuvoje, VU biblioteka taip pat mažina kai kuriuos ribojimus, kurie buvo įvesti siekiant apsaugoti vartotojus nuo COVID-19 plitimo. Nuo balandžio 15 d. bus leidžiama dirbti skaityklose iš anksto užsiregistravusiems VU bendruomenės nariams, išskyrus Rankraščių ir Retų spaudinių skaityklas, kuriose galės dirbti ir nepriklausantys VU bendruomenei bibliotekos paslaugų vartotojai.

Norintys dirbti MKIC, CB ir kitų VU padalinių skaityklose turės iš anksto registruotis pateiktose elektroninėse registracijos formose pasirinkdami skaityklą, datą ir laiką*.

SVARBU: Skaitykloje vienu metu gali dirbti ne daugiau kaip 2 žmonės. Apsilankymų trukmė gali būti ribojama.

Leidinių išdavimas

Leidinių išdavimas vykdomas tik nekontaktiniu būdu paliekant juos specialiai tam paruoštose vietose. Jų užsakymus vartotojai privalo pateikti tik elektroniniu būdu:

Užsakymų vykdymas gali užtrukti iki 3 darbo dienų. Informacija apie užsakymo vykdymą bus atsiųsta į VU suteiktą el. pašto dėžutę, jį taip pat galima pasitikrinti virtualios bibliotekos paskyroje. Užsakyti dokumentai laikomi tris dienas po pranešimo apie įvykdytą užsakymą.

Leidinių grąžinimas

Leidinius grąžinti galite tik tame bibliotekos padalinyje, iš kurio jie buvo paimti, naudojantis savitarnos įrenginiais arba tam skirtose vietose.
Grąžinant leidinius savitarnos įrenginiais prašome tarp savęs ir kitų laikytis saugaus (bent 2 metrų) atstumo ir paisyti karantino metu nustatytų higienos normų.
Jeigu turite galimybę grąžinti knygas, kurių Jums nebereikia, maloniai prašome tai padaryti, nes knygų gali prireikti kitiems. Jei neturite galimybės grąžinti knygų – nesirūpinkite. Delspinigiai iki pavasario semestro pabaigos nebus skaičiuojami ir knygas galėsite grąžinti pirmąją naujų mokslo metų savaitę.

SVARBU: Individualių ir grupinio darbo vietų rezervacija negalima, neveiks dokumentų kopijavimo bei spausdinimo paslaugos.

Biblioteka kviečia išlikti atsargiems ir atkreipti dėmesį, kad:

  • Aptarnaujami tik apsaugines kaukes arba kitas apsaugines veido priemones dėvintys lankytojai.
  • Bibliotekoje būtina laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp savęs ir kitų bibliotekos lankytojų.
  • Lankytojai privalo rūpintis rankų higiena ir (ar) dezinfekcija. Įeinant į patalpas turi dezinfekuoti rankas arba privalo dėvėti vienkartines pirštines (pirštinėmis rūpinasi patys lankytojai).
  • Darbo vietos (stalo paviršiaus, kompiuterio klaviatūros ir pan.) dezinfekavimu rūpinasi patys lankytojai jiems suteiktomis priemonėmis.
  • Į biblioteką atvykti draudžiama, jeigu jums pasireiškė ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.).
  • Bibliotekoje būtina laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Kilus klausimams, prašome kreiptis . Norintiems pasikonsultuoti dėl informacijos paieškos savo mokslinių darbų rašymui, kviečiame kreiptis į savo padalinio dalyko bibliotekininką.

*Darbo vietą rezervuoti galima šiuo laiku: CB ir MKIC 9–14 val. ir 15–20 val., Istorijos fakultete 10–12 ir 13–17 val., kituose fakultetuose 9–12 val. ir 13–17 val., ŠAIC I–V: 9–12 val. ir 13–18 val.; VI: 10–12 val. ir 13–15 val.

Informacija pateikta 2021-04-14

Informacija atnaujinta 2021-05-06 09.00 val.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku