Sidebar

Pradžia: 2021-10-29 12:00
Pabaiga: 2021-11-29 22:00

Medijų raštingumas - daugeliui dar sunkiai suprantama, nauja sąvoka. Tačiau internetui tampant vis didesne mūsų gyvenimo dalimi, gebėjimas kritiškai vertinti matomą turinį yra vienas reikšmingiausių modernaus žmogaus gebėjimų. Ar patikimas šis žinių šaltinis? Ar išsakyta nuomonė yra objektyvi? Ar išdėstyta informacija paremta faktais?

„Keliaujančios demokratijos laboratorija“ pirmą kartą buvo sukurta 2018 m. ir apkeliavo visą Švediją, siekdama sustiprinti studentų ir jaunų suaugusiųjų gebėjimą savarankiškai įvertinti įvairių šaltinių patikimumą ir idėjinį atspirties tašką. Ši parodos adaptacija yra įmanoma gavus leidimą ir glaudžiai bendradarbiaujant su Darbo muziejumi (Švedija).

Dabar paroda atkeliauja ir į Vilnių.

Kada: 2021-10-29, 9:00 val.

Kur: Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (Saulėtekio al. 5, Vilnius 10222, Lietuva)

Renginio kalba: anglų k.

Specialus dėmesys bus skiriamas: Sveikatai/Covid-19/klimatui

Po parodos atidarymo 9:15 - 12:30 val. vyks specialus žiniasklaidos priemonių naudojimo raštingumo seminaras, kurio moderatorius - Leif Lønsmann (Nordic Journalist Center, Denmark, www.njc.dk). Seminaro metu numatyta kavos ir užkandžių pertraukėlė.

Renginį organizuoja Danijos kultūros institutas, Baltijos žiniasklaidos kompetencijos centras, Šiaurės šalių žurnalistų centras ir Žmogaus teisių akademija.

Renginį remia Šiaurės ministrų taryba, Švedijos Karalystės ambasada Lietuvoje, Švedijos institutas, Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras.

Renginio dalyvių bus prašoma pateikti Galimybių pasą ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Registracija į seminarą: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-fZHFVhP_-bdcQnUqCy4Crq8wgw17lSC_boQQc6BD9x3KmA/viewform

Paroda veiks mėnesį.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku