Sidebar

Pradžia: 2022-05-25 18:30
Pabaiga: 2022-06-15 23:00

Gegužės 25 d. 15.30 val. Vilniaus universiteto bibliotekos galerijoje (Universiteto g. 3, III a.) atidaroma paroda „Menas tarp sienų“. Joje bus pristatomi migrantų, gyvenančių Lietuvos sulaikymo stovyklose, kūrybos darbai. Ši paroda leidžia pažvelgti į žmones, tapusius 2021 metų vasarą prasidėjusios migrantų krizės įkaitais, ir atkreipti dėmesį į kuriantį, mąstantį ir jaučiantį žmogų, kuris slypi už sąvokos „migrantas“.

Menas yra vienas iš nedaugelio būdų, padedančių parodos autoriams išgyventi sudėtingą stovyklų kasdienybę, papasakoti savo istoriją. Jų kūryba tampa vienintele jų laisvės išraiška.

Ši socialinė paroda yra skirta atkreipti visuomenės dėmesį į žmones, jų asmenines gyvenimo istorijas, skirtingas patirtis. Pamatyti tuos, kurių dažnai nematome. Tuos, kurie vis dar yra įkalinti tarp sienų, nors jau 9 mėnesius gyvena Lietuvoje, visai šalia mūsų.

Paroda supažindina su 10 menininkų iš Irako, Turkijos ir Kongo Respublikos.

Paroda „Menas tarp sienų“ eksponuojama VU bibliotekos galerijoje (Universiteto g. 3, III a.) iki 2022 m. birželio 15 d.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku