Sidebar

Pradžia: 2023-06-12 09:00
Pabaiga: 2023-08-31 17:00

VU bibliotekoje veikia net trys Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) studentų parodos. 

Mažojoje ekspozicijoje XXI–XXII (Universiteto g. 3, III a.) galima pamatyti grafikos darbų parodą. 

VTDK Dizaino fakulteto studentai turi galimybę antrame kurse pasimokyti klasikinės grafikos technikų, taip pat pabandyti su jomis paeksperimentuoti, paieškoti naujų, netikėtų meninių sprendimų. Šioje parodoje eksponuojami studentų darbai, atlikti linoraižinio, moliotipijos, kartono raižinio, oforto technikomis taip pat šabloninės spaudos būdu.

Baltojoje salėje (Universiteto g. 3, IV a.) veikia kaligrafijos ir šrifto darbų paroda. Tai pirmo kurso studentų darbai Vilniaus istorijos tema. Eksponuojamos praktikos metu (DD22D-1 ir DD22D-2 grupių) studentų sukurtos iliustracijos, kurtos bendradarbiaujant su Vilniaus pilių rezervato direkcija. Jau trečius metus iš eilės Pilių direkcijos edukatorė Nerilė Urbonaitė organizuodavo studentams ekskursijas po istorinę Vilniaus širdį – Vilniaus pilių rezervatą bei pristatydavo trumpas istorijas apie Vilniaus praeitį. Duotiems tekstams studentai kūrė iliustracijų seką stengdamiesi atgaivinti įdomesnius istorijų epizodus. Praktikos metu sukurtos iliustracijos lydėdavo istorinius tekstus ir Pilių direkcijos socialiniuose tinkluose. Studentams Vizualinio pateikimo praktiką vedė kolegijos dėstytojos Silvija Kurienė ir Vaida Kunigėlytė. Paroda dedikuota Vilniaus 700 metų jubiliejui.

VU bibliotekos Galerijoje (Universiteto g. 3, III a.) lankytojai kviečiami pamatyti VTDK Dizaino fakulteto Medijų katedros Fotografijos technologijos studijų programos III kurso studentų fotografijų parodą „Mūsų Vilniaus tiltai“.

Dauguma parodos autorių yra ne Vilniaus gyventojai, o atvykę studijuoti į sostinę iš nedidelių miestų ir miestelių, kuriuose tiltų nėra daug, nes jų tiesiog nėra per ką nutiesti. Atvykę į Vilnių jie pamatė, kad jis ne tik pasižymi žaliuojančiomis gatvėmis, bet ir tiltais, kuriuos atrasi kur tik pasisuksi.

Kiekvienas tiltas yra unikalus, jis turi savo gimimo datą, istoriją bei laiko ar žmonių paliktus randus, (juos autoriai nuotraukose paslėpė, parodydami tiltus taip, kaip jie galėjo atrodyti tik ką pastatyti). Į tiltus fotografai pažvelgė kitaip nei įprasta: jie objektyvus nukreipė aukštyn, fiksuodami kaip tiltai atrodo ne iš paradinės pusės, nes norėjo išryškinti jų konstrukcijų ir detalių grožį.

Visas šias bibliotekoje veikiančias parodas galima pamatyti iki rugpjūčio 31 d.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku