Sidebar

Ar žinojote, kad visos Vilniaus universiteto bibliotekos knygos kadaise tilpo į Pranciškaus Smuglevičiaus salę? Kodėl jos buvo prirakinamos prie skaityklų stalų ir netgi prakeikiamos? Kokią mistišką knygą atrado tuometinis universiteto rektorius?

Vilniaus universitetas pristato vaizdo pasakojimų ciklą „Vilniaus istorijos”. Nuotaikinguose pasakojimuose išgirsime atsakymus ne tik į šiuos klausimus apie biblioteką, bet taip pat jie supažindins su Vilniaus miesto gyvenimu LDK laikais, atskleis įvairiausių žinių apie reikšmingiausias miestui asmenybes, įvykius, inovacijas, meilės istorijas, konfliktus ir pergales.

Naujais pasakojimais apie Vilnių bus džiuginama visą ateinantį mėnesį. „Vilniaus istorijų“ ieškokite Vilniaus universiteto Youtube kanale ar projekto internetinėje svetainėje ldkistorija.lt, kurioje animacijas taip pat papildys istorikų parengti iliustruoti pasakojimai.

 

 

Smagaus žiūrėjimo!

2021-01-26

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku