Sidebar

Šiandien, balandžio 1 d., Vilniaus universitetas pasitinka 442-uosius savo gyvavimo metus. Siekdama ypatingai paminėti Universiteto gimtadienį, VU biblioteka parengė įspūdžių kupiną virtualų turą. Jame apsilankę išvysite ne tik Lietuvos rašto vertybėmis pripažintus dokumentus – Martyno Mažvydo ir Mikalojaus Daukšos katekizmų leidimus, bet ir turėsite galimybę virtualiai pasivaikščioti po vieną gražiausių erdvių bibliotekoje – Joachimo Lelevelio salę. 

Įspūdinga tapyba išsiskirianti, žymaus universiteto profesoriaus vardu pavadinta salė slepia daug nepaprastų istorijų – nuo besimeldžiančių jėzuitų ir netikėtai atrastų freskų iki spintoje praeities įvykių paliktų keisčiausių radinių. Smalsaus lankytojo nenuvils ir šiuo metu salėje saugoma turtinga J. Lelevelio kolekcija. Tačiau apie visa tai ir dar daugiau kviečiame sužinoti virtualiame ture. Smagių atradimų!

 

2021-04-01

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku