Sidebar

Balandžio 14 dieną Zoom platformoje vyks Lietuvos mokslo tarybos nacionalinių kontaktinių atstovų (NCP) organizuojamas seminaras apie Europos Komisijos (EK) iniciatyvas ir prioritetus, skatinant atvirojo mokslo įgyvendinimą Europos sąjungos šalyse.

Atvirasis mokslas yra vienas iš EK politikos prioritetų ir standartinių metodų finansuoti mokslinius tyrimus ir inovacijas. Remiantis atvirojo mokslo judėjimo koncepcija, siekiama didinti mokslinių duomenų skaidrumą, atkartojamumą, patikimumą ir prieinamumą visuose mokslinės veiklos etapuose. Įgyvendinus atvirojo mokslo idėją būtų užtikrinama greitesnė mokslo sklaida ir viešosiomis lėšomis finansuojamų mokslinių tyrimų prieinamumas visuomenei, būtų dar atviresni mokslinės publikacijos ir mokslinių tyrimų duomenys.

Seminaro metu Europos komisijos atstovė teisininkė Silvia Bottaro, atsakinga už atvirojo mokslo klausimus, skaitys įvadinį pranešimą apie atvirąjį mokslą bei atsakys į seminaro dalyvių klausimus.

Renginio dalyviams taip pat bus pristatyta atvirojo mokslo įgyvendinimo Vilniaus universitete (VU) atvejo analizė. VU bibliotekos informacijos vadybininkė atvirosios prieigos klausimais Eglė Juodė ir duomenų vadybininkė Gintė Medzvieckaitė pasidalins patirtimi, kaip atvirojo mokslo idėjos priimamos ir praktiškai realizuojamos Vilniaus universitete, su kokiais iššūkiais susiduriama, kokios yra VU bibliotekos iniciatyvos skatinant šios idėjos sklaidą, supažindins su organizuojamais renginiais ir mokymais atvirojo mokslo klausimais, atskleis bibliotekos sprendimus, kuriais siekiama kuo atviriau ir plačiau atverti savo kultūros paveldo dokumentus visuomenei, ir kt.

Renginys aktualus akademinės bendruomenės nariams, besidomintiems atviruoju mokslu, dalyvaujantiems ar ketinantiems teikti paraiškas Europos komisijos mokslo finansavimo programoje Horizontas, taip pat visiems mokslinių publikacijų autoriams, siekiantiems matomumo pasaulinėje akademinėje bendruomenėje.

Renginys vyks šių metų balandžio 14 d., Zoom platformoje anglų kalba. Pradžia – 14 val.

Renginio programa ir registracija: čia

VU bibliotekos informacija, 2021-04-07

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku