Sidebar

VU biblioteka dalyvauja EODOPEN projekte, kuriuo siekia suskaitmeninti 200–250 leidinių ir dokumentų per metus. Suskaitmeninti ir viešam naudojimui atverti leidiniai talpinami viešai prieinamoje VU bibliotekos Skaitmeninių kolekcijų svetainėje, EODopen kolekcijoje

EODOPEN – tai penkis metus truksiantis projektas, vienijantis 15 Europos bibliotekų, siekiančių suskaitmeninti ir Europos internautams atverti 15 tūkst. XX–XXI a. dokumentų bei literatūros kūrinių.

Europos bibliotekos, norėdamos plačiajai visuomenei atverti XX–XXI a. tekstus skaitmeniniu formatu, vis dar susiduria su autorių teisių apribojimais ir kitomis problemomis. Daugybė šių dokumentų yra sunkiai prieinami visuomenei, glūdi nenaudojamose bibliotekų saugyklose, paprastai dėl pasibaigusio ar seno tiražo jų negalima įsigyti.

EODOPEN projekto metu 15 bibliotekų iš 11 šalių telks dėmesį į šių skaitmeniniu pavidalu neprieinamų darbų pateikimą visuomenei juos suskaitmeninant ir suteikiant prieigą prie jų visoje Europoje, kartu visapusiškai gerbiant autorių teises ir laikantis galiojančių įstatymų.

Projekto metu siekiame skaitmeninti aktualius ir reikalingus leidinius, todėl bibliotekai svarbi kiekvieno jūsų nuomonė. Ja pasidalinti galite užpildydami trumpą pasiūlymo skaitmeninti formą.

 

 

Turite klausimų, pasiūlymų, norite susisiekti? Tai padaryti galite el. paštu

Daugiau apie projektą: čia

creativeeuroperight lt

2021-11-12

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku