Sidebar

IMG 20220425 155229Balandžio 25 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko iškilmingas 22-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės atidarymas. Jo metu Lietuvos Respublikos (LR) Kultūros ministras Simonas Kairys pasveikino šalies bibliotekininkų bendruomenę ir paskelbė geriausius 2021 metų bibliotekininkus, o bibliotekų savaitės globėja LR Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ne tik pasveikino visas bibliotekas svarbaus įvykio proga, bet penketui Lietuvos bibliotekų darbuotojų skyrė LR Seimo pirmininkės padėkas. Įvertinimą gavo ir Vilniaus universiteto bibliotekos komunikacijos ir informacijos skyriaus parodų kuratorė Snieguolė Misiūnienė. Padėka skirta už kultūros paveldo sklaidos projektų įgyvendinimą ir koordinavimą, Lietuvos istorijos ir kultūros sklaidą tarp įvairaus amžiaus gyventojų, taip pat už Lietuvos bibliotekų, muziejų ir kultūros centrų tarpusavio ryšių ir bendradarbiavimo stiprinimą, kultūrinės atskirties labiau nutolusiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose mažinimą ir prasmingą bendruomenių telkimą.

Snieguolė Misiūnienė buvo projekto „Lietuva Vilniaus universiteto bibliotekoje“, kurį VU biblioteka pradėjo vykdyti dar 2015 metais, koordinatorė ir aktyvi komandos narė. Jos indėlio dėka, 38-iuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose buvo pristatyti konkrečiai vietovei, regionui ir visai šaliai svarbūs kultūros ir mokslo paveldo dokumentai, saugomi VU bibliotekos fonduose.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusiame renginyje sveikinimo kalbas taip pat sakė jos generalinis direktorius prof. Renaldas Gudauskas, Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė. Lietuvos bibliotekininkų bendruomenę virtualiai pasveikino ir Ukrainos bibliotekų asociacijos pirmininkė Oksana Bruy.

Šiais metais Nacionalinė bibliotekų savaitė dedikuota tvarumo temai, siekiant ieškoti idėjų ir atsakymų, kaip neišeikvojant gamtos išteklių ir nepakenkiant aplinkai bei jos gerovei, elgtis ekonomiškai ir etiškai teisingai.

Daugiau apie renginį skaitykite čia.

Naujienos viršelio nuotr. aut.: Vygaudas Juozaitis

2022-04-26


 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku