Sidebar

1 seminaras 04.28Visiems paslaugų vartotojams – kurių didžioji dauguma yra studentai – VU biblioteka stengiasi suteikti jų poreikius atitinkančias paslaugas ir kvalifikuotą informacinę pagalbą. Tačiau kaip dar labiau pagerinti dabartinės jaunuolių kartos informacinį aptarnavimą, kaip pasiruošti ateinančios kartos lūkesčiams, nuolat girdint, kad visos šios kartos labai skirtingos, pasižymi savitais bruožais, elgsenos modeliais, požiūriais ir įsitikinimais? Ko laukti, ko tikėtis, kaip prisitaikyti? O galbūt kartų skirtumai yra tik madinga sąvoka ir jie tėra mitai?

Į šiuos ir panašius klausimus VU bibliotekos darbuotojams buvo bandoma atsakyti balandžio 28 dieną VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre vykusiame seminare „Individualizuotos paslaugos vartotojams. Kaip pasiekti ateities kartą?“

Jame savo patirtimis, įžvalgomis ir žiniomis apie Alfa kartą (ja laikomi vaikai gimę po 2010 metų) dalinosi socialinių mokslų daktarė, edukologė, konsultantė švietimo klausimais, ikimokyklinio ugdymo įstaigų „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos steigėja bei knygų apie vaikų auklėjimą autorė Austėja Landsbergienė.

Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto docentė dr. Vilmantė Pakalniškienė, kurios mokslinių tyrinėjimų sritys – tėvų ir paauglių santykiai, vaikų ir paauglių draugystė už šeimos ribų, socialiniai tinklai, interneto naudojimas vaikų ir paauglių grupėse ir kt., gausiai susirinkusius seminaro dalyvius ne tik supažindino su kartų skirtumais, tačiau kvietė pamatyti ir bendrus skirtingų kartų atstovų bruožus.

2 seminaras 04.28

Iš kairės: dr. Agnė Liubertaitė-Amšieje, dr. Austėja Landsbergienė, VU bibliotekos gen. direktorė Irena Krivienė ir dr. Vilmantė Pakalniškienė

Vilniaus privačios gimnazijos veiklų vadovė edukologijos mokslų daktarė Agnė Liubertaitė-Amšieje pristatė pranešimą „Praktinės įžvalgos. Naujosios kartos lūkesčiai – iššūkis keistis?“, akcentuodama, kad, dirbant su jaunimu, svarbiausia yra nuolatinis mokymasis ir nebijojimas keistis.

Po seminaro vyko išgirstų įžvalgų refleksija – renginio dalyviai, susibūrę į grupes, ieškojo atsakymų, kaip jie, būdami informacijos specialistai, gali geriau pasiekti ateities kartą per individualizuotas paslaugas VU bibliotekoje.

4 seminaras 04.28

3 seminaras 04.28

seminaras 02.28

Nuotr. autorius: Donatas Jarutis

Informaciją pateikė Ramunė Gedvilaitė 

2022-05-04

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku