Sidebar

MIDAS 1Nacionalinio atviros prieigos mokslinių tyrimų duomenų archyvo (MIDAS) atnaujinimo procesas tęsiasi. Vienas svarbiausių atnaujinimų vidinėje naudotojo aplinkoje – pakitęs duomenų publikavimo procesas. Nuo šiol publikuodami duomenis, pažymėję varnele reikiamą punktą, galėsite duomenų rinkiniui automatiškai suteikti DOI nekintantį identifikatorių, kai tik duomenys bus publikuoti. Vis dėlto, verta atkreipti dėmesį į tai, kad automatinis DOI suteikimas bus siūlomas tik tada, kai pasirenkama viešinti ne tik metaduomenis, bet ir duomenų failus.

Nuo šiol, siekiant pagerinti MIDAS portale pateikiamų metaduomenų kokybę, norintiems sukurti naują tyrimą privaloma nurodyti tyrimo mokslo sritį ir priskirti raktažodžius. Be to, publikavimo metu reikės iš klasifikatoriaus pasirinkti tyrimui suteikiamą licenciją. Privalomas licencijos suteikimas užtikrins, kad ieškantys mokslinių tyrimų duomenų MIDAS portale ten rastų ir informaciją apie kiekvieno duomenų rinkinio naudojimo sąlygas. Autoriai galės rinktis iš CC0 viešo naudojimo ženklo, keturių Kūrybinių Bendrijų licencijų tipų (CC BY, CC BY-SA, CC BY-NC ir CC BY-NC-SA) ir dviejų atvirosios programinės įrangos licencijų (GNU GPL ir MIT).

Išsamų paaiškinimą, kaip atrodo naujasis publikavimo procesas, rasite MIDAS Naudotojo vadove.

MIDAS atnaujinimas finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ įgyvendinimo priemonę Nr. 09.3.1-ESFA-V-738 „Aukštųjų mokyklų tinklo tobulinimas“, kaip projekto „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto“.

Informaciją pateikė Gintė Medzvieckaitė

2022-05-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku