Sidebar

Midas priedasBesitęsiant šių metų kovo mėn. prasidėjusiai Nacionalinio atviros prieigos mokslinių tyrimų duomenų archyvo (MIDAS) modernizacijai, keičiasi ir MIDAS vidinė aplinka, skirta registruotiems naudotojams.

Didžiosios dalies vidinės aplinkos pokyčių tikslas – paprastesnis bendradarbiavimas tarp autorių. Nuo šiol vienam iš tyrimo autorių atlikus veiksmų, susijusių su tyrimu, ar prie jo palikus komentarą, kiti autoriai apie tai sužinos iš tyrimų sąraše atsiradusio ženkliuko, kuris rodo naujų veiksmų ar komentarų skaičių.

Be to, veiksmų su duomenų objektu meniu atsirado pasirinkimas, leidžiantis nukopijuoti tyrimo nuorodą. Kolegoms nebereikės aiškinti, koks konkrečiai tyrimas turimas galvoje, nes nuoroda nuves tiesiai į tyrimo aplanką.

Jei staiga prireiktų parengti duomenų valdymo planą projektui, kurio duomenys laikomi MIDAS, naudotojų patogumui bus pateikiamos nuorodos į VU duomenų valdymo planų rengimo priemonę „DVP Vedlys“ bei tarptautinę duomenų valdymo planų rengimo priemonę „DMPOnline“.

Daugiau apie tyrimą valdančių naudotojų veiksmų koordinavimą skaitykite MIDAS Naudotojo vadove. Kviečiame išbandyti naujas funkcijas!

MIDAS atnaujinimas finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ įgyvendinimo priemonę Nr. 09.3.1-ESFA-V-738 „Aukštųjų mokyklų tinklo tobulinimas“, kaip projekto „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto“.

Parengė Gintė Medzvieckaitė

2022-06-02

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku