Sidebar

eLABA copyŠių metų birželio 29 d. planuojama atnaujinti eLABa talpyklos publikacijų rūšių klasifikatorių.

eLABa talpykloje atsiras galimybė registruoti ir priskirti straipsnius bei recenzijas (publikuotas leidiniuose, referuojamuose Elsevier Scopus duomenų bazėje), patentus ir patentines paraiškas (įregistruotas Korėjos bei Kinijos patentų biuruose). Klasifikatoriuje išskirti mokslinio, mokomojo ir grožinio teksto vertimai. Sukurta nauja grupė „Mokslo, meno sklaidos multimedija“, bus galimybė registruoti ir talpinti mokslinių konferencijų pranešimų skaidres, vaizdo ir garso įrašus. Taip pat atsiras galimybė eLABa talpykloje registruoti duomenų rinkinius ir dokumentus apie tarptautinę ekspertizę praėjusias ir Lietuvoje registruotas gyvūnų veisles bei organizmų rūšis.

Naujojo publikacijų rūšių klasifikatoriaus pavadinimai išversti į anglų kalbą. Iki šiol naudoti publikacijų tipai bus pervadinti pagal naujas klasifikatoriaus reikšmes.

Atsižvelgiant į publikacijų klasifikatoriaus pokyčius, planuojama atnaujinti ir bendrųjų, ir VU institucinių ataskaitų formavimą.

Aurelija Striogienė

2022-06-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku