Sidebar

MIDAS 1Jei Jums teko lankytis Nacionaliniame atviros prieigos mokslinių tyrimų duomenų archyve (MIDAS) ir susipažinti su jame publikuotų duomenų sąrašu, tikriausiai pastebėjote po informacija apie tyrimo autorių ir publikavimo data pateikiamą prierašą: „Prieigos prie duomenų tipas: Vieša prieiga“ arba „Prieigos prie duomenų tipas: Ribota prieiga“. Jei savęs klausiate, ką reiškia šie prierašai, atsakome: prieigos tipai skirti informuoti naudotoją, ar jis galės iš karto turėti prieigą prie konkrečiam MIDAS tyrimui priklausančių duomenų rinkinių, ar prieigai gauti reikės papildomų veiksmų.

Jei tyrimas paskelbtas vieša prieiga, jame esančius duomenų rinkinius galėsite atsisiųsti iš karto, be išankstinės registracijos. Instrukciją, kaip atsisiųsti duomenis, galite rasti MIDAS naudotojo vadovo skyrelyje „Duomenų atsisiuntimas“.

Jei tyrimas paskelbtas ribota prieiga, jame esančių duomenų rinkinių iš karto atsisiųsti negalėsite (prie duomenų failo pavadinimo bus spynelė). Jei Jus domina ribotos prieigos tyrimo duomenys, rekomenduojame prisijungti prie savo MIDAS paskyros, jei tokią turite, ir pabandyti dar kartą. Gali būti, kad prisijungę jau galėsite atsisiųsti duomenis. Jeigu duomenų atsisiųsti ir toliau neleidžiama, bet vis tiek norėtumėte juos atsisiųsti, teks duomenų autoriui teikti prieigos prašymą, o jis nuspręs, ar bus Jums suteikta prieiga. Instrukciją, kaip teikti prieigos prašymą, galite rasti MIDAS naudotojo vadovo skyrelyje „Prieigos prie duomenų prašymo teikimas“. Atkreipiame dėmesį, kad teikiant prieigos prašymą reikia būti prisijungus prie savo MIDAS paskyros, tad jei paskyros neturėjote, teks ją susikurti.

Linkime sėkmingo ir naudingo susipažinimo su kolegų MIDAS portale publikuotais duomenimis!

2022-10-17

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku