Sidebar

VU bibliotekos galerijoje (Universiteto g. 3, III aukštas) nuo lapkričio 7 dienos veikia dviejų menininkių parodos – Jurgos Jackevičiūtės asambliažų paroda „Nepastebėti“ ir Aušros Bartkutės-Deviatnikovos tapybos darbų paroda „Spalvotos pilnatys“.

Jurga Jackevičiūtė 1984 metais gimė ir augo Ukmergėje, dabar gyvena ir kuria Vilniuje. 2007 metais baigė meno studijas Vilniaus edukologijos universitete, o 2022 metais Vilniaus universitete įgijo paveldosaugos magistro kvalifikacinį laipsnį.

Kūrėja yra aktyvi Tibeto rėmimo grupės narė, socialinių akcijų mieste ir kitų su žmogaus teisėmis susijusių iniciatyvų organizatorė, menininkė dalyvauja bendrose ir personalinėse parodose.

„Man patinka galvoti, ką ir kodėl žmonės pamiršta arba sąmoningai pasirenka ištrinti, nepastebėti savo kasdienoje; kas nueina į užmarštį, „iškrenta iš galvos“, o kas ir kada prisimenama. Visuomenė kartas nuo karto vis iš naujo įsivertina savo santykį su praeitimi. Pasenusios kasdienybės detalės, tapusios nereprezentatyviomis tam tikru metu, vis tik sužadina ir atmintį, ir jausmus. Savo kūrybiniuose procesuose iš naujo interpretuoju artimos aplinkos objektų estetiškumą, taip pat keliu klausimus, kas atsiduria kultūros tyrinėtojų akiratyje ir kaip tą patį mato vietos gyventojai. Kūrybą inspiruoja domėjimasis Lietuvos tautinių mažumų istorija ir paveldu, o kūrybiniams procesams telkiuosi asambliažo techniką.“  / Jurga Jackevičiūtė

 

Jackevičiūtės plakatas 1


Aušra Bartkutė-Deviatnikova – tapytoja iš Ukmergės, baigusi tapybos magistro studijas. Nuo 2004 m. dalyvauja įvairiose parodose bei pleneruose Lietuvoje ir užsienyje. Taip pat rengia autorines parodas. Tai jau 10-oji menininkės personalinė paroda.

„Žaviuosi daugeliu dalykų, kuriuos sutinku gyvenimo kasdienybėje. Jie labai stipriai įtakoja mano kūrybą. Pavyzdžiui, muzika, gamta ir Šeima – yra neatsiejama mano gyvenimo dalis, kuri, be abejonės, nejučia persismelkia ir į mano tapybą. Esu dviejų nuostabių dukrų mama – jos augdamos mane išmoko begales mažų ir didesnių stebuklų, kurių žmonės niekada negauna jokioje mokykloje, jokiame pasaulio universitete, nei akademijoje.

Mielai kviečiu Jus susipažinti su mano darbais ir patiems atrasti juose kažką, ką suprasite tik Jūs. Daugiau informacijos apie mano kūrybą galima rasti www.crazyabout.art.“ / Aušra Bartkutė-Deviatnikova

 

paveikslelis

 

Parodos veiks iki gruodžio 15 d.

2022-11-08

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku