Sidebar

Naujienos viršelis Skorina jpgPranešame, kad dėl didelio lankytojų susidomėjimo ir temos aktualumo iki 2023 metų balandžio 30 dienos pratęsiamas P. Smuglevičiaus salėje veikiančios parodos Skorinos pradėta: 500 metų Vilniaus spaudai eksponavimo laikotarpis. Iki kitų metų balandžio mėnesio pabaigos lankytojai taip pat gali registruotis į specializuotas ekskursijas su parodos kuratore dr. Ina Kažuro:

Sausio 26 d. (ketvirtadienį), 16 val., registracija
Vasario 23 d. (ketvirtadienį), 16 val., registracija
Kovo 30 d. (ketvirtadienį), 16 val., registracija
Balandžio 27 d. (ketvirtadienį), 16 val., registracija

Primename, kad paroda atidaryta šių metų rugsėjo mėnesį, siekiant paminėti 500 metų sukaktį, kai Vilniuje buvo įkurta pirmoji Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės spaustuvė ir išspausdinta pirmoji knyga – Pranciškaus Skorinos „Mažoji kelionių knygelė“. Parodoje pristatomos pirmosios Vilniaus miesto spaustuvės ir jų spausdintos knygos, atskleidžiančios Vilniaus spaudos kelią nuo Skorinos iki XVIII a. pabaigos.

VU bibliotekoje saugoma turtinga senųjų Vilniaus spaustuvių knygų kolekcija. Parodos svečiams atrinktos 45 knygos ir 8 rankraštiniai dokumentai, susiję su tokiomis Vilniuje veikusiomis, tačiau seniai nebeegzistuojančiomis, spaustuvėmis kaip Karcanų, Mamoničių, Morkūno, Lenčickio, Pijorų, Bazilijonų ir kitomis. Eksponuojami įvairaus žanro, paskirties ir tematikos spaudiniai. Daugiau apie parodą skaitykite čia.

Paroda eksponuojama VU bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje (Universiteto g. 3, I a.).

2022-11-21

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku