Sidebar

spaustuvininkaiSiekiant paminėti Vilniaus miesto 700-ąjį gimtadienį, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas ir Vilniaus universiteto biblioteka sausio 26 d. 16 val. organizuoja nuotolinį seminarą, skirtą apžvelgti įvairius Vilniaus spaudos istorijos aspektus. Pranešimus skaitys VU bibliotekos darbuotojai – dr. Ina Kažuro, dr. Veronika Girininkaitė ir Mindaugas Marazas.

Seminare bus pristatyta Vilniuje XVI–XVIII a. veikusių spaustuvių veikla. Dėmesys bus kreipiamas į tuos veiksnius, kurie apsunkino spaudos plėtrą arba dėl kurių spaustuvininkai buvo priversti sustabdyti veiklą. Bus stengiamais atskleisti įdomiausius Vilniaus spaudos ypatumus – aptarti jų autorius, mecenatus, graverius, kūrinių turinį, tipografinį papuošimą ir kt. Surinkti ir seminare pristatyti duomenys leidžia teigti, kad Vilniaus spauda svariai prisidėjo prie to, kad miestas taptų stambiausiu Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės intelektinės ir meno kultūros centru.

Pristatymo pagrindą sudaro medžiaga iš senųjų dokumentų parodos, atidarytos 2022 m. rugsėjo 21 d. ir supažindinančios su senomis knygomis ir rankraščiais, saugomais VU bibliotekoje.

Seminaras vyks per Zoom platformą. Prisijungimo duomenys:

https://us02web.zoom.us/j/81838431508...

Meeting ID: 818 3843 1508
Passcode: 142948

2023-01-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku