Sidebar

VU bibliotekos Mažojoje ekspozicijoje XXI–XXII (Universiteto g. 3, III a.) iki kovo 31 d. veikia Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentų kaligrafijos ir šrifto darbų paroda.

Šios kolegijos Dizaino fakulteto studentai turi galimybę mokytis kaligrafijos ir šrifto meno pagrindų. Interjero ir grafinio dizaino studijų programos studentai šį dalyką turi kaip privalomą, kitų meno programų studentai – kaip laisvai pasirenkamą.

Užsiėmimų metu studentai mokosi įvairių kaligrafijos rašymo būdų. Jie yra supažindinami su istorinių šriftų – Romos kapitalinio, uncialinio, gotikinio ir kt. – rašymo subtilybėmis. Taip pat mokosi konstruoti ir kurti originalų dekoratyvinį šriftą, jį pritaikyti grafinio dizaino darbuose, tiek logotipuose, tiek plakatuose ar leidinių apipavidalinime. Studentai skatinami ieškoti ir tobulinti savo individualų kūrybinį braižą, siekti meistriškumo, nebijoti originalių meninių sprendimų.

Kaligrafijos menas yra ne tik akies ir rankos lavinimas, bet kartu ir žmogaus kaip asmenybės tobulėjimo būdas. Kaligrafija ugdo estetinę pajautą, pastabumą menkiausioms detalėms, lavina gebėjimą kūrybiškai naudoti menines raiškos priemones ir jomis išreikšti subtiliausius kūrybinius niuansus.

Parodoje eksponuojami grafinio dizaino studijų programos studentų darbai. Dėstytojai – Virginija Kalinauskaitė ir Rūta Mozūraitė.

Naujieną pateikė S. Misiūnienė

2023-02-09

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku