Sidebar

0419 webVU biblioteka kviečia pasinaudoti galimybe gauti studijoms ir/ar moksliniam darbui reikalingą literatūrą. Daugelio jau pamėgtoje el. knygų duomenų bazėje „ProQuest Ebook Central“ galite ne tik skaityti VU bibliotekos įsigytas knygas, bet ir pateikti naujus užsakymus. Visą pasiūlą sudaro beveik 2 mln. prestižinių mokslinių leidyklų siūlomų el. knygų. Kaip pateikti el. leidinio užsakymą, rasite šioje instrukcijoje (El.knygų_užsakymo_instrukcija.pdf). Kiekvienos pasirinktos knygos skolinimo ar įsigijimo mokestį atskirai apmokės VU biblioteka. Į jūsų užklausą atsakysime per 1 darbo dieną.

Pasitikrinti, ar reikiamą knygą turi VU biblioteka, visuomet galima virtualios bibliotekos paieškoje. Ji atvaizduoja visus turimus fizinius ir el. išteklius. Jei reikiamo leidinio nerandate, kitas paprastas būdas jį užsakyti yra per „Pasiūlyk knygą“ formą. Ją užpildžius, įrašius leidinio informaciją bei trumpą poreikio argumentaciją, užklausa pasieks bibliotekos darbuotojus. Išnagrinėję jie pateiks siūlymus, kokiu formatu (spausdintu ar elektroniniu) leidinį galėtų nupirkti, kiek laiko užtruks jo gavimas. Perkant naujas knygas yra vadovaujamasi keliomis taisyklėmis: 

  • Pirmenybė teikiama mokslinei, studijų literatūrai, taip pat reikšmingiems ir įvertintiems grožiniams kūriniams. Laisvalaikio literatūra, skirta poilsiui ir pramogai, nėra perkama.
  • Pageidaujamos/rekomenduojamos knygos turi būti prieinamos prekyboje.
  • Spausdintų leidinių užsienio kalba įsigijimas gali užtrukti apie 4 savaites.

ProQuest Ebook Central“ duomenų bazė prieinama tik VU tinkle. Prisijungti prie VU tinklo galima ir iš namų, naudojantis VPN paslauga. 

„Pasiūlyk knygą“ forma pasiekiama iš bet kurio kompiuterio.  

2023-04-17

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku