Sidebar

EIGEEuropos lyčių lygybės institutas (angl. European Institute for Gender Equality, EIGE) Vilniaus universiteto bibliotekai padovanojo dalį savo sukauptų knygų. Dovanoti leidiniai skirti lyčių temai įvairiais aspektais aptarti, tarp jų daug enciklopedijų, monografijų, vadovėlių, žodynų. Iš viso beveik 2000 leidinių papildė MKIC Komunikacijos skaityklos fondą.

Knygos buvo atrinktos konsultuojantis su VU Komunikacijos fakulteto Lyčių studijų centro vadove, docente dr. Lijana Studže, atsižvelgiant į tai, kad leidiniai bus naudingi ir centro darbuotojoms, ir visiems, lankantiems šios temos paskaitas, rašantiems mokslinius darbus.

Peržvelgti VU bibliotekos turimus spausdintus lyčių studijų temos šaltinius galima paspaudus šią nuorodą. Gautą sąrašą toliau filtruokite naudodamiesi kairėje puslapio pusėje esančiais kriterijais. Jie leis pasirinkti leidinius pagal metus, kalbą, autorių, siauresnę potemę, saugojimo vietą ir t. t. Žinoma, reikiamų knygų taip pat galima ieškoti įvedant temos raktažodį ar konkretų pavadinimą, autorių Virtualios bibliotekos paieškoje.

EIGE Lietuvoje veikia nuo 2010 metų. Pagrindinė jų veiklos sritis – moksliniai tyrimai lyčių lygybės tema bei jos stebėsena Europos šalyse, statistinės informacijos apie moteris ir vyrus ES kaupimas. Džiaugiamės jų dovanotomis knygomis ir tikimės, kad jos bus naudingos VU bendruomenei.

2023-05-10

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku