Sidebar

Birželio 16 dieną Vilnius paskęs šurmulyje – per miestą prasiaus Kultūros nakties renginiai. VU biblioteka kviečia nepraleisti progos užsukti ir į Vilniaus universitetą, kur šį vakarą vyks stebuklingi dalykai. Teatralizuotų ekskursijų metu Universiteto bibliotekos salėse ir koridoriuose bus galima sutikti XVI–XIX a. istorines asmenybes, lėmusias Vilniaus ir Lietuvos likimą. Pamatysite Žygimanto ir Barboros meilės istoriją, jėzuitų spektaklį, pagerbiant talentingojo karvedžio Chodkevičiaus pergalę, peštynes su kitatikiais, astronominius stebėjimus, keitusius pasaulio suvokimą. Sužinosite apie zoologijos profesoriaus bandymą patekti į Vilniaus medicinos draugiją, skandalingą bandymą nunuodyti garsųjį botaniką Žaną Žilberą, išgirsite istoriją apie paslaptingą vaiduoklį Universiteto ir bibliotekos erdvėse.   

Gali pasitaikyti laiko kilpų ir istorijos iškrovų bei trumpų sujungimų... Saugokitės šmėklų, caro karininkų ir Vilniaus mušeikų! 

Teatralizuotą pasakojimą Vilnius vertas Universiteto, o Universitetas – Vilniaus  pristatys VU studentai ir darbuotojai.  

Reikalinga registracija:

17.00 val. registracija (VU bendruomenei)

17.30 val. registracija (VU bendruomenei)

19.30­ val. registracija

20.00 val. registracija

20.30 val. registracija

Susitikimo vieta: Vilniaus universitetas, Universiteto g. 3 (prie centrinio įėjimo). Ekskursijos trukmė – iki 1,5 val. Kontaktas pasiteiravimui: , tel.: (8 5) 268 7133.

2023-06-07

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku