Sidebar

Sveikiname studentus ir visą Vilniaus universiteto bendruomenę su Rugsėjo pirmąja ir linkime sklandžių, turiningų ir atradimų kupinų mokslo metų!

Taip pat pristatome rugsėjo mėnesio renginius, kurie leis ne tik geriau pažinti biblioteką, bet kartu įdomiai ir smagiai joje praleisti laiką – rugsėjo pabaigoje bus organizuojamas trumpametražių filmų vakaras. 

Rugsėjo 413 d. / skirta pirmakursiams

VU bibliotekos padalinyje MKIC vyks trumpi pristatymai ir ekskursijos. Jų metu studentai bus supažindinti su svarbiausia informacija, kurią svarbu žinoti kiekvienam naujam bibliotekos paslaugų vartotojui. Bibliotekos darbuotojai pasakos, kaip nepasimesti dokumentų gausybėje ir nepasiklysti skaityklose, kokią pagalbą suteikti gali dalyko bibliotekininkas, ką veikti IT laboratorijoje. Studentus pakviesime pasivaikščioti po centro erdves, nukeliauti į saugyklas ir net pamatyti bėgeliais knygas vežiojančius konteinerius.

Kiekvienam padaliniui numatytas skirtingas laikas bibliotekoje, todėl norėdami sužinoti, kuriuo metu jums vyks pristatymas, žiūrėkite čia: https://www.studentauk.vu.lt/ 

Registracija į ekskursijas bibliotekoje (MKIC): ČIA

Rugsėjo 14 ir 15 d. / skirta pirmakursiams

Studentams organizuojamos ekskursijos po Centriniuose universiteto rūmuose įsikūrusią biblioteką, kuri iki šių dienų dirba autentiškose, XVI a. menančiose erdvėse. Kartu su visais universiteto pastatais ir kiemeliais ji sudaro vieningą Vilniaus senamiesčio architektūrinį ansamblį, kasdien lankomą ne tik universiteto bendruomenės narių, bet ir turistų iš viso pasaulio. Apsilankiusieji bibliotekoje nelieka abejingi istorinių salių interjerams, jų tapybai ir nepaprastoms istorijoms apie čia prieš šimtmečius gyvenusių universitetą įkūrusių jėzuitų gyvenimą.

Ekskursijų metu gidai pirmo kurso studentus kvies pasivaikščioti po įspūdingas bibliotekos J. Lelevelio, P. Smuglevičiaus, Baltąją sales. Pastaroji kadaise veikė kaip Astronomijos observatorija. Užkopus į šioje salėje esantį bokštelį, bus galima pasigrožėti ir nuo jo atsiveriančiais miesto vaizdais.

Trukmė – 1 val.

Registracija į istorines ekskursijas: ČIA

Susitikimo vieta: Vilniaus universitetas, Universiteto g. 3 (prie centrinio įėjimo).

Rugsėjo 26 d. / skirta visai VU bendruomenei

Šią dieną visą VU bendruomenę pakviesime į trumpametražių filmų vakarą Mokslinės komunikacijos ir infomacijos centre (MKIC). Jis rengiamas siekiant paminėti šio itin studentų mylimo bibliotekos padalinio Saulėtekyje 10 metų gimtadienį. Bus smagu! Daugiau informacijos ir filmų repertuarą pateiksime netrukus – sekite informaciją VU bibliotekos puslapyje.

 2023-09-01

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku