Sidebar

Primename, kad rugsėjo 7 – 13 d. VU bibliotekos padalinyje MKIC (Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre) organizuojamos ekskursijos pirmakursiams.

MKIC – tai moderni ir šiuolaikiška VU bibliotekos dalis Saulėtekyje, aprūpinta naujausiomis technologijomis ir suteikianti galimybę studijuoti ir dirbti 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.

Ekskursijos metu sužinosite apie pastato architektūrą, aplankysite skaityklas ir studijoms skirtas erdves, sužinosite, kaip naudotis bibliotekos paslaugomis, kur rasti studijoms reikalingą literatūrą ir net pamatysite bėgeliais knygas vežiojančius konteinerius.

Registracija į ekskursijas bibliotekoje (MKIC):

Rugsėjo 7 d. 14 val.: Registracija 

Rugsėjo 8 d. 10 val.: Registracija  

Rugsėjo 11 d. 14 val.: Registracija 

Rugsėjo 12 d. 14 val.: Registracija  

Rugsėjo 13 d. 15 val.: Registracija 

Susitikimo vieta: Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras, Saulėtekio al. 5 (prie informacijos stalo).

Rugsėjo 14 ir 15 d. pirmo kurso studentams organizuojamos ekskursijos po Centriniuose universiteto rūmuose įsikūrusią biblioteką, kuri iki šių dienų dirba autentiškose, XVI a. menančiose erdvėse. Kartu su visais universiteto pastatais ir kiemeliais ji sudaro vieningą Vilniaus senamiesčio architektūrinį ansamblį, kasdien lankomą ne tik universiteto bendruomenės narių, bet ir turistų iš viso pasaulio. Apsilankiusieji bibliotekoje nelieka abejingi istorinių salių interjerams, jų tapybai ir nepaprastoms istorijoms apie čia prieš šimtmečius gyvenusių universitetą įkūrusių jėzuitų gyvenimą.

Ekskursijų metu gidai pirmo kurso studentus kvies pasivaikščioti po įspūdingas bibliotekos J. Lelevelio, P. Smuglevičiaus, Baltąją sales. Pastaroji kadaise veikė kaip Astronomijos observatorija. Užkopus į šioje salėje esantį bokštelį, bus galima pasigrožėti ir nuo jo atsiveriančiais miesto vaizdais.

Registracija į istorines ekskursijas: 

Rugsėjo 14 d. 11 val. (lietuvių kalba): Registracija 

Rugsėjo 14 d. 14 val. (anglų kalba): Registracija

Rugsėjo 15 d. 11 val. (anglų kalba): Registracija

Rugsėjo 15 d. 14 val. (lietuvių kalba): Registracija

Susitikimo vieta: Vilniaus universitetas, Universiteto g. 3 (prie centrinio įėjimo).

2023-09-06

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku