Sidebar

Šiais metais studentų itin mylimas VU bibliotekos padalinys Saulėtekyje – Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC) švenčia 10 metų sukaktį. Nuo pat atidarymo pradžios tai – vieta, kurioje įdomiai ir naudingai galima leisti laiką, gilinti žinias, ieškoti atsakymų į reikalingus klausimus, o kartais – tiesiog smagiai būti su draugais. Taigi ir minėdama šią sukaktį biblioteka savo lankytojus kviečia susiburti smagiam bičiuliškam susitikimui – trumpametražio kino vakarui rugsėjo 26 d. 19 val. Repertuare – penki programos Trumpas kinas. Jauno žmogaus dienoraščiai lietuviški filmai, atskleidžiantys jauno žmogaus iššūkius, vidinę stiprybę, baimes ir troškimus, nepriklausomybės siekį bei artimo žmogaus paieškas.  

Į filmų vakarą kviečiame atvykti kiek anksčiau – nuo 18.30 val. lauks saldžios vaišės!  

 

Pilnas programos aprašymas: 

Trumpas kinas. Jauno žmogaus dienoraščiai. Kai pasaulis pradeda slėgti suaugusiojo rūpesčiais, tačiau širdis dar pilna jaunatviško maksimalizmo. Kai lūkesčiai nebeatitinka realybės, tačiau svajonės dar gyvos. Kai patys brangiausi skaudina, tačiau atsitraukti per sunku. Kai, rodos, vienatvė tampa nebepakeliama, atsitiktinis susidūrimas su nepažįstamuoju padeda atsiverti. Penkiuose programos filmuose atskleidžiami jauno žmogaus iššūkiai, vidinė stiprybė, baimės ir troškimai, nepriklausomybės siekis bei artimo žmogaus paieškos.  

Programą parengė lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“

Trukmė (5 filmai): 79 min. 

Visi filmai – lietuvių kalba su angliškais subtitrais. 

Cenzas: N-13 

 
Programos filmai: 

Blausos 

rež. Arnas Balčiūnas \ vaidybinis \ Lietuva \ 2022 \ 18 min. 

Kalbus „Bolt“ vairuotojas važinėja naktinėmis gatvėmis. Į jo automobilį įsėda apatiška mergina. Pokalbis tarp jų sunkiai rezgasi, iki kol ji paprašo sustoti miegamajame rajone, ketindama kai kam atkeršyti. 

 

 


 Automobilių stovėjimo aikštelė  

rež. Jorė Janavičiūtė \ vaidybinis \ Lietuva \ 2021 \ 13 min. 

Jaunos moterys Martyna ir Kamilė buvo geriausios draugės, bet prieš maždaug pusę metų Martyna ėmė ir pradingo iš Kamilės gyvenimo… Vieną dieną Martynai beskubant į susitikimą su naujais bendradarbiais, jos netyčia susitinka daugiaaukštėje prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje. Kamilė nusprendžia išsiaiškinti Martynos „dingimo“ iš jos gyvenimo priežastis. 

Per šiuolaikinių moterų draugystės prizmę trumpametražis filmas „Automobilių stovėjimo aikštelė“ nagrinėja „emocinės higienos“ problemą. 


Namo  

rež. Gabrielė Urbonaitė \ vaidybinis \ Lietuva \ 2016 \ 20 min. 

Ieva, 22 metų aktorė, grįžta į gimtąjį Vilnių iš Los Andželo. Per pirmąsias dvylika valandų namuose Ieva susiduria su tuo, kaip jos namai – žmonės ir pats miestas – pasikeitė. Jos draugai ir net mama įsivaizduoja Ievą kaip sėkmingą aktorę, o Ameriką – kaip galimybių šalį. Tik savo buvusiam vaikinui Tadui Ieva atskleidžia, kad jos lūkesčiai neatitiko realybės, kad ji jaučiasi pasimetusi ir netikra dėl ateities. Eidama naktinio Vilniaus gatvėmis, Ieva pastebi, kaip pasikeitė jos gimtasis miestas. Vietoj kino teatro, kuriame žiūrėti filmai įkvėpė Ievą tapti aktore, dabar ruošiamasi statyti prekybos centrą. Kad atkurtų ryšį su žmonėmis ir miestu, Ieva turi priimti faktą, kad niekas, įskaitant ir ją pačią, nestovi vietoje. 


 Virstant žvėrim 

rež. Ieva Šakalytė \ vadybinis \ Lietuva \ 2021 \ 10 min. 

Justė savanoriauja elektroninės muzikos festivalyje vidury miško. Viskas atrodo smagu ir linksma, bet staiga atmosferą sudrumsčia piktai nusiteikusi gauja. Jos taikiniu tampa ir Justė. Suvokusi, jog niekas nesiruošia tramdyti gaujos ar padėti nuo jos apsiginti, Justė imasi veiksmų pati. 

 

 


Techno, Mama 

rež. Saulius Baradinskas \ vaidybinis \ Lietuva \ 2021 \ 18 min. 

Nikita mėgsta klausytis techno ir svajoja nuvykti į Berlyną, aplankyti žymųjį „Berghain“ klubą. Jo motina Irena dar nežino apie tokias sūnaus svajones, tad jų lūkesčiai greitai susikirs. 

 

 

 

 

 

 


Renginio vieta: VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (Saulėtekio al. 5), Konferencijų salė. 

Pradžia: 19 val. (vaišės – nuo 18.30 val. hole). 

Renginys nemokamas.

Nuoroda į renginį Facebook.

2023-09-12

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku