Sidebar

Penktadienio vaizdas 2Vaizdai mus lydi kasdien ir kas naktį, dienos šviesoje ir gilioje pasąmonėje. Nuo senų senovės žmogaus sukurti vaizdai pasakoja apie gyvenimo įvykius, emocijas ir žodžiais neperteikiamus pojūčius. Kartais gyvenimo ar meno kūrinio scena įstringa mintyse ilgam, o kartais mes susiduriame su jau matytu vaizdu taip lyg pirmą kartą.

Nuo gruodžio 15 dienos VU bibliotekos Mažojoje ekspozicijoje XXI–XXII kas antrą penktadienį biblioteka lankytojui pristato po naują eksponatą stende „Penktadienio vaizdas“. Galvojant apie vaizdą kaip jutiminį pasakojimą, jame eksponuojami vaizdai kvies sustoti ir sekundei persikelti į kitokią tikrovę, į meninę fikciją, tolimą arba artimą žiūrovui.

Vilniaus universiteto bibliotekos fonduose yra per 95 tūkstančius meno darbų, kurių didžioji dalis – žinomų Lietuvos menininkų. Kas antrą penktadienį keičiant ekspoziciją bibliotekos lankytojai galės pamatyti įvairių laikotarpių ir įvairių menininkų darbus, saugomus Grafikos kabinete.

Šiuo metu ekspozicijojeVlado Vildžiūno (1932-2013) eskizai skulptūroms: Baladė, Trys karaliai, Barbora.

Vieta: VU biblioteka, Mažoji ekspozicija XXI–XXII (III aukštas), Universiteto g. 3.

2023-12-29

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku