Sidebar

Su džiaugsmu pranešame, kad Vilniaus universiteto biblioteka 2023 metų pabaigoje pasiekė EODOPEN projekto metu užsibrėžtą tikslą – suskaitmenino ir visuomenei atvėrė daugiau nei 1000 XX–XXI a. leidinių.

Šio jau paskutinius metus vykstančio projekto metu populiariausi visuomenei atverti leidiniai – „Lietuvių pavardžių žodynas. A–K“, „Lietuvių pavardžių žodynas. L–Ž“ ir profesorės Zitos Aušrelės Kučinskienės „Klinikinės biochemijos ir laboratorinės diagnostikos pagrindai“.

0131 2 web 2

Visi 1020 suskaitmenintų leidinių yra viešai prieinami VU bibliotekos Skaitmeninėse kolekcijose

Per 2023 metus, dalyvaudama EODOPEN projekte, VU biblioteka suskaitmenino ir į bibliotekos Skaitmenines kolekcijas įkėlė net 384 leidinius, o žinutės apie šį projektą praėjusiais metais pasiekė apie 17 tūkst. asmenų auditoriją.

EODOPEN – eBooks-On-Demand-Network Opening Publications for European Netizens (EODOPEN: elektroninių knygų pagal poreikį tinklas, atveriantis publikacijas Europos internautams) – projekto metu 15 bibliotekų iš 11 šalių telkia dėmesį į skaitmeniniu pavidalu neprieinamų XX ir XXI a. literatūros ir mokslo darbų pateikimą visuomenei juos suskaitmeninant ir suteikiant prie jų prieigą visos Europos mastu, taip pat visapusiškai gerbiant šiuo metu galiojančius autorių teisių įstatymus.

Informaciją pateikė Donatas Jarutis

2024-01-31

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku