Sidebar

Ranraščių skaitykla copy copyInformuojame, kad nuo šių metų vasario 12 dienos keičiasi VU bibliotekos Mokslinių tyrimų ir paveldo rinkinių departamento skaityklų – Retų spaudinių skaityklos ir Rankraščių skaityklos bei Grafikos kabineto – dokumentų išdavimo ir vartotojų aptarnavimo tvarka. 

Nauji tvarkos pasikeitimai: 

Vartotojai, norintys susipažinti su dokumentais, pagalbiniais fondais, fondų aprašais-sąrašais ar kortelių katalogais, ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas privalės rezervuoti darbo vietą skaityklose bei norimus dokumentus. Rezervacija atliekama Bibliotekos interneto puslapyje nurodytais kontaktais (telefonu, el. paštu) arba tiesiogiai Rankraščių ir Retų spaudinių skyrių skaityklose ir Grafikos kabinete. Vilniaus universiteto akademiniams darbuotojams išankstinė rezervacija netaikoma.

Dokumentais naudotis turi teisę registruoti Bibliotekos vartotojai, turintys leidimą dirbti su dokumentais, taisyklėse nustatyta tvarka rezervavę darbo vietą bei norimus susipažinti dokumentus, pateikę vartotojo pažymėjimą ar asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir kartą per kalendorinius metus skaityklose užpildę vartotojo prašymą-anketą.

Vartotojai, nesantys Vilniaus universiteto akademiniai darbuotojai, rezervacijos metu privalo pateikti rekomendaciją ir (ar) motyvacinį siunčiančiosios institucijos arba tyrimo vadovo raštą, patvirtinantį mokslinę veiklą, tyrimo tikslus, ir (ar) laisvos formos dokumentą, pagrindžiantį apsilankymo motyvus. Leidimas dirbti su dokumentais išduodamas kalendoriniams metams.

Plačiau apie Mokslinių tyrimų ir paveldo rinkinių departamento skaityklų vartotojų aptarnavimo tvarką žr.:

Nuo vasario 12 dienos taip pat keičiasi Rankraščių ir Retų spaudinių skyrių skaityklų darbo laikas, jos dirbs: I–V – 9.00–17.00 val. Grafikos kabinetas dirbs įprastu laiku: I–IV – 9.00–17.00 val. / V – 9.00–15.45 val.

atnaujinat 2024-02-12

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku