Sidebar

Scival3Nuo 2024-ųjų metų pradžios Vilniaus universitetas pradėjo prenumeruoti Scopus duomenų bazės analitinį įrankį SciVal. Naudojantis šiuo įrankiu galima stebėti, analizuoti, vizualizuoti įvairius mokslinės produkcijos rodiklius. Du vasario mėnesio ketvirtadienius VU bendruomenę kviečiame prisijungti į organizuojamus SciVal mokymus:

Vasario 8 d., ketvirtadienį, 10 val. rengiami baziniai SciVal mokymai. Registracija.

Mokymuose daugiausia dėmesio bus skiriama pagrindinėms SciVal funkcijoms, rodikliams, analitiniams sprendimams, susijusiems su Scopus duomenų baze ir kitais tokiais duomenų šaltiniais kaip patentų informacija, žiniasklaidos stebėjimas, didžiausi mokslinių tyrimų finansuotojai ir kt. Dalyviai bus supažindinami su SciVal struktūra ir sužinos apie jos galimybes. Bus galima sužinoti apie tokius dažniausiai pasitaikančius SciVal naudojimo atvejus kaip tyrėjo ir institucijos portfelio analizė; potencialaus bendraautorio ir dalyko srities ekspertų paieška; žurnalų lyginamoji analizė; bendradarbiavimo analizė ir pan. Mokymai naudingi tiek pradedantiems, tiek patyrusiems SciVal vartotojams.

Vasario 15 d., ketvirtadienį, 11 val. rengiami SciVal mokymai pažengusiesiems. Registracija.

Mokymų tikslas – padėti vartotojams, turintiems tam tikrų žinių apie SciVal, įsigilinti į pažangias jo funkcijas ir naudojimo scenarijus. Dalyviai įgis įžvalgų apie dažniausiai naudojamų rodiklių skaičiavimus ir sužinos strateginius metodus, kaip kurti prasmingus analitinius projektus. Šioje sesijoje bus aptariami administracijos darbuotojams svarbūs aspektai, įskaitant tyrėjų grupių analizę, struktūrų kūrimą kelioms grupėms, ataskaitas ir bendradarbiavimą SciVal. Šie mokymai skirti administracijos darbuotojams, akademinių padalinių vadovams ir bibliotekininkams, siekiant patobulinti žinias ir išnaudoti visą SciVal potencialą.


Mokymai vyks nuotoliniu būdu per Elsevier platformą, naudojant Zoom; nuorodą užsiregistravę gausite el. paštu. Mokymai vyks anglų kalba, juos ves Centrinės ir Rytų Europos klientų patirties vadovas, Elsevier atstovas Kirill Ivanov. Planuojama kiekvienų mokymų trukmė – 1 val.


Informaciją pateikė Ieva Litvinavičienė

2024-02-05

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku