Sidebar

Šių metų pavasario semestrą reguliarius Vilniaus universiteto bibliotekos mokymus bendruomenei apie atvirąjį mokslą, atvirąją prieigą, mokslinių tyrimų duomenų valdymą, institucinę talpyklą eLABA, informacijos paiešką ir etišką naudojimą, programą „Zotero“ papildė naujiena – nuotoliniai mokymai „Creative Commons Kūrybinių bendrijų licencijos".

Sužinosite, ką saugo ir ko nesaugo Lietuvos Respublikos autorių teisių įstatymas, kaip žymima intelektinė nuosavybė. Suprasite, ką galite daryti su internete rastomis publikacijomis, straipsniais, nuotraukomis, grafikais ir kitais autorių teisių objektais. Išmoksite pasirinkti ir naudoti tinkamą licenciją savo intelektinei nuosavybei.

Mokymų turinys ypač aktualus mokslininkams, kurie publikuojasi ar planuoja publikuotis per atvirąją prieigą. Išgirsite, kaip leidėjai išnaudoja tam tikras Kūrybinių bendrijų (CC) licencijas atimdami galimybę autoriams vėliau naudotis savo publikacija ir/ar jos komponentais. Aptarsime būdus apsisaugoti nuo išnaudojimo.

Taip pat kviečiami visi, naudojantys bet kokius vaizdo elementus (nuotraukas, grafikus, žemėlapius ir t. t.) paskaitų, pranešimų pateiktims, ir norintys tai daryti nepažeidžiant kitų asmenų autorių teisių.

Artimiausi mokymai vyks MsTeams platformoje balandžio 5 dieną 13.30–14.30 val. Registracija

2024-03-28

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku