Sidebar

piliečių mokslas 4

piliečių mokslas 2

Balandžio 18 d. įvykęs Piliečių mokslo mėnesiui paminėti skirtas renginys „iNaturalist: kaip pažįstant gamtą prisidėti prie mokslinių atradimų?“ sutraukė gausų dalyvių būrį. Pasitelkdami „iNaturalist“ programėlę, renginio dalyviai praktiškai išbandė piliečių mokslo metodą ir atrado daugiau nei 50 skirtingų biologinių rūšių, įsikūrusių VU bibliotekos MKIC pašonėje! Renginio sėkmės pakylėti, kviečiame pratęsti pažintį su piliečių mokslu, šįkart, į piliečių mokslo fenomeną žvelgiant iš teorinės perspektyvos, ir dalyvauti balandžio 30 d. 10 val. vyksiančioje nuotolinėje paskaitoje „Piliečių mokslas – neišnaudota galimybė Lietuvos mokslininkams?“. Renginį ves Lietuvos Piliečių mokslo asociacijos vadovė dr. Monika Mačiulienė. Monika jau ne vienus metus užsiima aktyvia piliečių mokslo idėjų populiarinimo ir sklaidos veikla ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Džiaugiamės suteikta galimybe piliečių mokslu besidominčiai bendruomenei pristatyti aktualias piliečių mokslo tendencijas, kurios Lietuvoje lieka mokslinių tyrimų periferijoje.

Piliečių mokslo metodas yra visose mokslo srityse taikytinas tyrimo metodas, tad nenuostabu, kad piliečių mokslo projektai stebina savo įvairove, į kurią patenka tiek lokalūs ekosistemų, tiek kosmoso platybių tyrinėjimai. Renginio metu susipažinsite su šia įvairove, piliečių mokslo metodo teoriniais pagrindais, jį grindžiančiais principais ir gerosiomis praktikomis. Taip pat sužinosite, su kokiais iššūkiais ir problemomis susiduria piliečių mokslas, skindamasis kelią ne tik į profesionalių mokslininkų, bet ir į mokslininkų mėgėjų (piliečių) gretas. Kartu ieškosime būdų, kaip skatinti piliečių mokslo idėjų sklaidą Lietuvoje, siekdami, kad akademinė bendruomenė ir patys piliečiai atrastų piliečių mokslą ir pasinaudotų jo teikiamomis galimybėmis, sprendžiant aktualias nūdienos problemas.

Renginio data ir laikas: 2024 m. balandžio 30 d. 10.00 val. Renginys vyks nuotoliniu būdu.

Kviečiame registruotis: registracija

Užsiregistravusiems dieną prieš renginį el. paštu bus atsiųsta „Teams“ prisijungimo nuoroda

Kilus klausimų, kreipkitės el. paštu   

2024-04-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku