Sidebar

mokslo atvirukas 2023 mazPristatome balandžio mėnesio „Mokslo atviruką“ – atvirojo mokslo naujienlaiškį Vilniaus universiteto tyrėjams, mokslininkams, studentams, dėstytojams ir visiems, besidomintiems mokslo naujovėmis.

Šiame numeryje skaitykite:

  • Interviu su Vilniaus universiteto Geomokslų instituto mokslininke, piliečių mokslo praktike dr. Giedre Godiene. Kaip pasitelkiant piliečių mokslo akcijas galima surinkti didelės apimties, vertingus duomenis apie Lietuvos kraštovaizdį?
  • Mokslinių tyrimų duomenų valdymas Europos horizonto programoje: kokie reikalavimai, norint gauti finansavimą mokslo projektui? Kokias praktikas rekomenduojame, kad reikalavimai būdų įvykdyti?
  • Akademinės leidybos skandalų ciklas – geros reputacijos fizikos žurnale publikavosi autorius F. D. C. Willard, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo katinas. Kaip tai nutiko, ir kokia buvo mokslo bendruomenės reakcija?

Norėdami skaityti „Mokslo atviruką“ spauskite šią nuorodą.

„Mokslo atvirukas“ – kas ketvirtį VU bendruomenei rengiamas naujienlaiškis, skirtas pristatyti naujienas ir atsakyti į įvairius klausimus atvirojo mokslo tema. Pradėtas rengti Tarptautinę atvirosios prieigos savaitę (2020 m. spalio 19–25 d.), šį mėnesį pristatomas jau penkioliktas numeris (visus numerius galite rasti čia).

2024-04-30

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku