Sidebar

Pradžia: 2022-01-06 18:00
Pabaiga: 2022-02-25 23:00

Goethes paroda virseliuiGoethe’s institutas ir Makso Planko draugija VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC, Saulėtekio al. 5) sausio 6 d. pristatė STEM parodą „Visata. Žmogus. Intelektas."|„Universum. Mensch. Intelligenz.“, skirtą supažindinti su Vokietijoje atliekamais pažangiausiais moksliniais tyrimais. Interaktyvioje parodoje, pasinaudojant nuotraukomis, filmais ir mokslinių tyrimų projektais, pasakojama apie didžiąsias žmonijos paslaptis, mokslo idėjų įgyvendinimą ir skatinama pamąstyti mokslui bei visuomenei aktualiomis temomis.

Visą mėnesį veiksiančią parodą sudaro penki skyriai: „Visata – Bekraštės erdvės“, „Žmonijos istorija. Kaip viskas prasidėjo – Homo sapiens kelias“, „Mūsų smegenys – Pasaulis mūsų galvose“, „Gyvenimas antropocene – Žmonių sukurtas pasaulis?“ ir „Dirbtinis intelektas – Mokslas ar fantastika?“. Kiekviename modulyje panaudojamas interaktyvus elementas: pavyzdžiui, monitorius, skirtas veidams transformuoti, oro balionas, rodantis atstumus kosmose, arba lentynos su skirtingo turinio stiklainiais, tarsi laboratorija, kurioje demonstruojamas žmogaus veiklos poveikis aplinkai. Specialios instaliacijos leidžia patirti įvairias emocijas, kurios sužadinamos klausantis muzikos, arba pabendrauti su robotu. Keli eksponatai padės susipažinti su kitais įdomiais dalykais, pavyzdžiui, išgirsti, kaip skamba 40 000 metų senumo kaulinė fleita arba sužinoti, iš kur atsiranda žemėje išgaunamas auksas.

Paroda veiks iki 2022 m. vasario 4 d. (pratęsta iki vasario 25 d.; lankymas tik pavieniams asmenims). Daugiau apie parodą ir lankymo sąlygas skaitykite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku