Sidebar

Pradžia: 2023-05-31 09:00
Pabaiga: 2023-10-06 20:00

Minėdama ypatingą Vilniaus 700 metų sukaktį, Vilniaus universiteto (VU) biblioteka vilniečiams ir miesto svečiams pristato parodą Curriculum Vilnae. Paroda kviečia susipažinti su vertingais miesto istorijos įvykius menančiais dokumentais. 

Į savo Curriculum Vitae (CV) žmogus įrašo savo pasiekimus ir tai, kuo labiausiai didžiuojasi. Tad ir kurdami miesto gyvenimo aprašymą, parodos kuratoriai į ekspoziciją sudėjo dokumentus, skirtus šviesiems miesto gyvavimo momentams. Joje beveik nekalbama apie skaudžias patirtis, okupacijas, karus. Ši Vilniaus sukakčiai parengta paroda skirta pasidžiaugti miesto ir valstybės kūrėjais, prisiminti svarbiausius gyvenimo ir raidos etapus. Kaip tikrame CV išvysime miesto kilmės dokumentus, „darbo“ patirtį atskleis raštai, susiję su miesto pirkliais, ir inventoriai, išsilavinimą – senojo Vilniaus universiteto veikla, pomėgius – kultūros ir meno iniciatyvos.  

Kada: 2023 05 31 – 2023 10 06

Vieta: VU biblioteka, P. Smuglevičiaus salė (I a.), Universiteto g. 3  

Daugiau skaitykite čia. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku